> Over de markt Fundashon Marshé

 

 


Heel heel lang geleden bestond er de behoefte aan een plaats waar iemand die iets had om te verkopen, iemand kon ontmoeten die iets moest kopen.

Hiervoor werd een centrale plek gekozen (meestal een plein) en deze plek werdt markt genoemd.

Tot en met 1997 werd de markt op Curaçao door de overheid instand gehouden met belastingcenten van de gemeenschap. Met de komst van grote supermarkets en winkelcentrums in haast alle wijken was  het onderhouden van een markt geen noodzaak meer en de overheid besloot eind 1997 geen belastinggelden meer uit te geven voor het houden van een markt.

Een stichting werdt in het leven geroepen om de markt draaiende te houden en om naar een partikuliere exploitant voor de markt uit te kijken.  De stichting werd FUNDASHON MARSHE genoemd en nadat geen particuliere exploitant gevonden kon worden is de stichting zelf doorgegaan met de exploitatie van de markt.

Met de komst van de zo genoemde nieuwe of ronde markt werd de oude markt langzaam maar zeker een populaire volks eet tent RESTAURANT KRIYOYO waar men nog steeds op houtskool kookt genoemd PLASA BIEU. klik hier voor foto's.

Markt Otrobanda

Behalve de nieuwe of ronde markt en plasa bieu heeft FUNDASHON MARSHE ook het beheer over een kleinere markt gelegen te otrabanda aan de Naniestraat bewesten het gebouw van de Landsloterij.